В бюджета за 2021 г. кметът Фандъкова предлага да бъдат

...
В бюджета за 2021 г. кметът Фандъкова предлага да бъдат
Коментари Харесай

Фандъкова давала 15 млн. лв. за метрото, но нямала пари“ за кварталите

В бюджета за 2021 година кметът Фандъкова предлага да бъдат изхарчени 15 млн. лева за преградни порти на 10 метростанции, до момента в който в същото време за вложения в кварталите все " няма пари ".

Независимият общински консултант Борис Бонев споделя, че е изпратил редица оферти за съответни усъвършенствания в кварталите, които непосредствено и сензитивно ще подобрят живота и всекидневието на жителите. " Софиянци би трябвало да знаят по какъв начин се харчат техните пари . С тези 15 млн. могат да бъдат издигнати три монтажни паркинга с над 1000 нови места в кварталите , няколко огромни междублокови пространства да се трансфорат в красиви паркове, да бъде пусната новата автобусна линия 173, която ще свърже южните квартали, както и да бъде изцяло ремонтирана ул. " Народно хоро " в кв. Овча купел, която е в плачевно положение. Кое е по-важно и значително - решаването на всички тези проблеми или загради на няколко метростанции? " - риторично пита Бонев.
 Спаси София упорства за експресна автобусна линия до южните квартали
Спаси София упорства за експресна автобусна линия до южните квартали

Линията ще свързва шест радиални булеварди, две метро линии и три бизнес зони

поради пропадналия ремонт на ул. " Народно хоро ".

Градските деятели от Спаси София показват подозрение за нуждата и успеваемостта на преградите за милиони в столичното метро. " Как е допустимо преградите да костват по 1,5 млн. за всяка метростанция и нужно ли е да влагаме толкоз средства в тях тъкмо в този момент, откакто стотици метро системи по света действат безпроблемно без тях ? Ако тези милиони бъдат вложени в поправки на тротоари, улици и безвредни кръстовища, резултатът за сигурността на хората ще бъде доста по-голям. " - уверен е господин Зографски от транспортния екип на организацията.
 Жителите на „ Овча купел “ на митинг поради пропаднал ремонт
Жителите на „ Овча купел “ на митинг поради пропаднал ремонт

Ангел Стефанов: Необходимо е да се организира нова тръжна процедура

От Спаси София се притесняват, че ръководещите от ГЕРБ и Фандъкова са изгубили всякаква връзка с действителността , с потребностите и упованията на софиянци. Активистите се питат за какво хората от Овча купел години наред се борят за ремонт на ул. " Народно хоро " за 3 млн. лева, която е без тротоари и потънала в тиня, настояванията на живущите от редица квартали биват отхвърляни с безконечната фраза " няма пари ", а в същото време Общината намира 15 млн. за слагане на загради в метрото?

Припомняме, от, с която да подобрят пътуването на хората от южните квартали до центъра, защото съгласно тях метрото не може да покрие всички посоки.

Миналата година стана ясно, ч от " Красно село " до " Овча купел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР