В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за

...
В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за
Коментари Харесай

Асен мисли, че ще зарадва пенсионерите с 50 лв: Хората с най-ниски пенсии, ще ги получавате всеки месец

„ В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лв., ще получават по 50 лв., всеки месец, а не 50 лв. еднократно за Коледа “, това съобщи финансовият министър Асен Василев, който е в Брюксел.
„ Събираемостта на налозите върви сносно, разходната част – също. Има и повече пари за просвета заложени в бюджета “, уточни Василев.
„ Не е моя работа да желая оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценяват дали желаят оставката на един или различен министър “, добави той. БЛИЦ напомня, че в сряда финансовият министър съобщи, че би изискал оставката на здравния министър.
„ Мисля, че всички сте очевидци, че поддръжката не идва безплатно. Има извънредно остри диспути и замяна на реплики.
Ако ще вършим здравна промяна, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква би трябвало да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни цели и тази промяна да се случи “, сподели още финансовият министър, представен от Блиц.
„ Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да разясняваме дали сме удовлетворени или недоволни “, изясни Василев.
„ Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има извънредно огромна поддръжка и от Европейската комисия (ЕК) и от другите държави-членки на Европейския съюз (ЕС). Имаме индикации в позитивна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко шанс “, по този начин той отговори на въпроса дали ще има ли добра вест по отношение на влизането ни в Шенгенското пространство.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР