В Бургас двойно повече деца с Covid пневмония се лекуват

...
В Бургас двойно повече деца с Covid пневмония се лекуват
Коментари Харесай

Двойно повече деца с Covid пневмония в Бургаската болница спрямо предния пик

В Бургас двойно повече деца с Covid пневмония се лекуват в Областната болница спрямо предния пик на разпространяване на ковид. Това сподели заместник-директорът на здравното заведение доктор Светлозар Георгиев.

До момента няма деца, които да се нуждаят от интензивно лекуване и техният брой ще доближи 180.

Средно по 50 души дневно се преглеждат в триажния център на Областната болница. Повече от половината са инфектираните с ковид, сподели доктор Светлозар Георгиев:

" 160 кревати са заети. Има няколко кревати и ги пазим за деца в Инфекциозно поделение и ситуацията е тежко като цяло ".

90 на 100 от новите случаи са с английския вариант на вируса, съобщи още доктор Георгиев. Стабилизира се положението на родените прибързано в осмия месец близнаци и бременната жена, болна от Covid -19, която два дни беше в изкуствена кома:

" Нейното положение леко се усъвършенства до степен да има независимо дишане. Това е шанса за тези близначета, които са в релативно устойчиво положение за незрели, недоносени деца, да имат майка ".

В болничното заведение сега най-сериозен е казусът с медицинските експерти:

" Лекари и сестри, хората се умориха. Вземаме от работещи отделения, с цел да има личен състав за тези Covid -отделения, които досега са пет, с реанимация са шест и с наклонност да открием още едно. Това са отделения, които нямат личен състав. Ние взимаме личен състав от други отделения ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР