В Будапеща по-рано днес премиерът Виктор Орбан заяви, че Унгария

...
В Будапеща по-рано днес премиерът Виктор Орбан заяви, че Унгария
Коментари Харесай

Ще блокира ли Орбан санкциите срещу Русия? Условието

В Будапеща по-рано през днешния ден министър председателят Виктор Орбан съобщи, че Унгария няма да блокира европейските наказания против Русия поради войната в Украйна, стига те да не съставляват риск за унгарската енергийна сигурност:

" Войната и европейската политика на наказания поради нея доведоха до енергийна рецесия. Енергийната рецесия и увеличението на лихвите в Съединени американски щати носят дружно епоха на висока инфлация и всички това ще докара до епоха на криза. В Европа ще ни споделят на понижаване на брутния вътрешен артикул и застоялост ".

Орбан произнесе тези думи, откакто новоизбраният състав на унгарския парламент - за следващ път с квалифицирано болшинство за партията ФИДЕС - го назначи за министър председател.

Той за следващ път упрекна Еврокомисията, че злоупотребява с властта си и протяга ръка на суверенитета на страните членки на Евросъюза. Въпреки това мястото на Унгария било в Евросъюза " през идващите 10 години ".

Орбан се афишира срещу снабдяването на Украйна с оръжия и за неотложно преустановяване на бойните дейности и мирни договаряния, съобщи БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР