В Бразилия беше позволено да наказва хората за отказ да

...
В Бразилия беше позволено да наказва хората за отказ да
Коментари Харесай

Бразилският съд разреши наказание за отказ от ваксина

В Бразилия беше разрешено да санкционира хората за отвод да се имунизират против ковид. Решението е взето от Върховния съд на страната, оповестява изданието Folha.

Наказанието за отвод от имунизация ще бъде възбрана за посещаване на обществени места или избрани действия. „ В страна като Бразилия, където близо 200 000 души са умряли от COVID-19, запазването на живота и здравето на хората и обществото като цяло е от първостепенно значение. Когато се разисква тази тематика, е неприемливо да се подхлъзвате в измама, двуличие, идеологически разногласия, мракобесие, предизборни политически диспути и най-важното - незнание “, сподели един от съдиите.

По този метод имунизацията против ковид в действителност може да стане наложителна, в случай че бразилските управляващи одобряват съответни закони на национално или локално равнище. Същевременно съдът акцентира, че никой няма да бъде наложително имунизиран. Ваксинацията без единодушието на лицето се смята за нарушаване на конституцията.

Според последните данни от ковид, в Бразилия са инфектирани 7 110 434 души от началото на пандемията. Над 184 000 души са умряли от затруднения от заболяването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР