В болницата в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите

...
В болницата в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите
Коментари Харесай

Криза в условия на COVID-19: Какво става с болницата в Добрич?

В болничното заведение в Добрич няма нито един инфекционист, а пулмолозите са в болничен. Представители на Национналния действен щаб дефинираха ситуацията като недобра. В момента за болните от COVID-19 се грижат гастроентеролози. На този декор - инфекциозното поделение е затворено заради липса на експерти. Как се оправя лечебното заведение в условия на рецесия?
Д-р Светла Ангелова, шеф на РЗИ-Добрич, разяснява в ефира на bTV, че, за жалост, отводът на управлението да направи организацията на работа с пациентите, които имат COVID-19, съгласно противоепидемичните условия, не е от през вчерашния ден. Аз персонално нямам пояснение за такова държание от страна на управлението на болничното заведение. Ангелова разяснява, че се надява управлението на болничното заведение да стартира да работи по предписанията, които РЗИ е издало.
Пред Нова телевизия, Ангелова посочи, че инспекции на РЗИ посочили, че няма защитни средства в някои отделения, а от болничното заведение споделят, че има и докладите им сочат, че има. На въпрос какво може да направи РЗИ, доктор Ангелова отговори, че всяка РЗИ играе ролята на логистичен център и разпределя персонални защитни средства, идващи по централен път и при определяне на недостиг, се пишело наставление. При несъблюдение, следват санкции. Освен това - има свободен достъп на жители до лечебното заведение за визити, а не би трябвало да има. Коронавирус отделението пък е в средата на болничното заведение и по този начин се смесват потоци, което подкрепя разпространението на заболяването.
На този декор пациенти и техните близки са извънредно разтревожени за метода на работа. Те слагат и въпроса дали е съответна организацията на труд в лечебното заведение, както и дали медиците ще устоят на това натоварване.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов съобщи от своя страна, че институциите са обединени от едно общо мнение, което се поддържа и от централните управляващи. Кметът Йорданов изиска да се върне доверието към болничното заведение, като по най-бързия метод би трябвало да се смени управлението на лечебното заведение. Йорданов удостовери, че ще бъде заменен шефът на болничното заведение, както и членовете на Общото заседание.
В ефира на предаването " Тази заран " изпълнителният шеф на " Света Екатерина " проф. Генчо Начев разяснява, че в случай че се съблюдават протоколите за лекуване, то ще бъде положително. По думите на проф. Начев, в случай че има неточност на страната, тя е, че е поставила такива хора да управляват съответните лечебни заведения. Проф. Генчо Начев обърна внимание и на дефицита на фрагменти в здравната система и сподели, че когато се приказва за кратковременен проект, той в никакъв случай няма да бъде сполучлив, в случай че няма дълготраен подобен.  
Генчо Начев изясни, че никой не е спрял грижата за хронично болните, като е имало един интервал от време, в което активността на лечебните заведения е намаляла със 70%-80%.
Темата продължава и в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР