В Берлин пристига френският президент Еманюел Макрон. Основна тема на

...
В Берлин пристига френският президент Еманюел Макрон. Основна тема на
Коментари Харесай

Макрон и Шолц обсъждат в Берлин украинската криза

В Берлин идва френският президент Еманюел Макрон. Основна тематика на диалозите с немския канцлер Олаф Шолц е украинската рецесия.

Дипломатическите старания за деескалация на напрежението към Украйна не престават на следващия ден, когато се чака да бъде възобновен разговора сред Русия и Украйна в така наречен нормандски формат с посредничеството на Франция и Германия. Разговорите ще се водят на равнище политически съветници, заяви Елисейският замък.

Еманюел Макрон ще предложи на съветския президент Владимир Путин в диалог през идващите дни съответни стъпки за понижаване на напрежението, се споделя още в известието. Последната среща сред Макрон и Путин се състоя през 2019 година.

По-рано американският президент Джо Байдън съобщи, че е има „ цялостно единогласие “ сред Съединените щати и европейските водачи по въпроса за съветската военна опасност по украинската граница. Байдън разиска обстановката с водачите на Франция, Германия, Англия, Италия, Полша - като най-голяма страна от НАТО и Европейски Съюз, която граничи с Русия, с Европейския съюз и НАТО.

„ Партньорите подчертаха още един път, че възможната съветска експанзия против Украйна ще има доста тежки последствия “, съобщи след диалозите представителят на немския канцлер. Белият дом заяви, ще Олаф Шолц ще посети Вашингтон през февруари, без да прецизира съответна дата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР