В Беловежката гора в Беларус започна третият кръг преговори между

...
В Беловежката гора в Беларус започна третият кръг преговори между
Коментари Харесай

Започна третият кръг преговори между Русия и Украйна

В Беловежката гора в Беларус стартира третият кръг договаряния сред Русия и Украйна, осведоми Българска национална телевизия.

Преди това представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи пред Ройтерс настояванията на Русия към Украйна.

Москва упорства Киев да приключи военните дейности, да впише в конституцията си неутралния си статут, да признае Крим в състава на Русия, а също и независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики. Едва тогава Русия ще спре нашествието си.

В делегацията на Киев за договарянията няма промени, заяви съветникът в украинското президентство Михаил Подоляк.

Руската делегация дойде първа на място, отпред с помощника на Путин Владимир Медински. Той съобщи, че ще направи опит още веднъж да повдигне тематиката за филантропичните коридори.Според Москва, украинските националисти попречват евакуацията на цивилините.

Първият кръг от диалозите се организира на 28 февруари в Гомелска област на Беларус, след което делегациите се върнаха в столиците за съвещания. Вторият кръг от договарянията се състоя на 3 март. Тогава страните се споразумяха за основаване на филантропични коридори.

Очаква се първите дипломати на двете страни Сергей Лавров и Дмитро Кулеба да се срещнат в Анталия на 10 март. Срещата беше контрактувана с посредничеството на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР