В българското плуване расте талантливо поколение, което има потенциал да

...
В българското плуване расте талантливо поколение, което има потенциал да
Коментари Харесай

Георги Аврамчев: В плуването вдигнахме летвата

В българското плуване пораства надарено потомство, което има капацитет да реализира значими триумфи в идващите години, съобщи президентът на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев. През миналия уикенд българските плувци записаха забележителни резултати на двата шампионата "Мултинейшън " в Австрия и Швейцария, както и на шампионатите в Ричмънд, Съединени американски щати и в Бургас.

Антъни Иванов покри норматив "А " за присъединяване на олимпийските игри в Токио 2020, а шестима завоюваха квоти за международното състезание за мъже и дами в Република Корея това лято и това са Антъни Иванов, Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, Калоян Братанов, Светлозар Николов и Габриела Георгиева. Трима от новоизгряващите звезди Йордан Янчев, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров пък реализираха резултати, които са в топ 4 за юноши и са подготвени да нападат край и даже медали на европейското състезание за юноши в Казан (3-7 юли).

"За първи път от много време, с изключение на състезатели с нормативи, имаме и страховит колектив, действаме като тим. Идва много качествена вълна от дребните. Имаме добър капацитет, подвигаме летвата. Това са скромни, работливи и дисциплинирани деца, които са се посветили на плуването ", разяснява Георги Аврамчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР