В България заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от

...
В България заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от
Коментари Харесай

Личен лекар: В театъра на Мангъров няма да играем

В България инфектираните с ковид са 3-4 пъти повече от обявяваните ежедневно 4-5 хиляди случая, съобщи пред бТВ ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

По думите му скоро няма да има PCR проби с електронни посоки от персоналните лекари, макар че бяха обещани от здравните управляващи до дни.

„ Информационно обслужване “ не си пое уговорката. На 6 ноември трябваше да бъдат показани и да проработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората сега заплащат по 1 милион дневно, тъй като някой не си е приключил работата в тази страна. Работа, за която му се заплаща “, сподели доктор Георги Миндов.

Според него липсва връзка във връзка с разкритите Коронавирус кабинети в ДКЦ-тата. „ Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с персоналния си доктор, ще би трябвало да заплати проучването “, разясни той.

По думите му е нужна единна система за цяла София във връзка с тези кабинети. Д-р Миндов съобщи, че няма лекари, които да работят в тези Коронавирус зони.

Той счита, че ограниченията би трябвало да се затегнат, с цел да се понижат случаите на ковид у нас.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде образец с Израел, където за един месец са затворили всичко и фрапантно случаите са намалели.

Във връзка с думите на доцент Атанас Мангъров да се спре с „ телефонната медицина “ и персоналните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, доктор Миндов съобщи: „ Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-вече жертви. Ние сме с най-вече умряли лекари. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР