В България всички идват на учение. Имаме надеждна техника, която

...
В България всички идват на учение. Имаме надеждна техника, която
Коментари Харесай

Борисов: На полигона Ново село военни учения ще има цяло лято

„ В България всички идват на обучение. Имаме надеждна техника, която модернизираме и окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Базата в „ Ново село “ е прелестно оборудване “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на полигона „ Ново село “, където следи тактическите занятия „ Ответен удар – 2019 година “ („ Strike Back 2019 “) заедно с военния министър Красимир Каракачанов и с началника на защитата военачалник Андрей Боцев.

„ Ученията тук не престават цяло лято, а през последните години се отделят толкоз средства за защита, колкото не са предвиждани години наред “, съобщи министър-председателят пред публицисти.

Премиерът акцентира, че „ Strike Back 2019 “ се управлява единствено от български офицери. Борисов поздрави военнослужещите за положителното обучение. „ Да упражнявате дружно, да извършите положително бойно другарство. Винаги да сме подготвени за „ Strike Back “ “, сподели още Борисов.

Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха осъществяване на задания в взаимни дейности по защита и контранастъпление. Министър-председателят поздрави участниците в днешните интервенции. От своя страна министърът на защитата Красимир Каракачанов благодари на премиера Бойко Борисов за поддръжката.

„ Всяка година сме планували средства за рационализация и каквито цели сме си сложили с министъра на защитата – продължаваме да ги изпълняваме “, сподели от своя страна началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

В тактическото обучение с бойни стрелби ответен удар тази година се включиха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и Съединени американски щати.  Военнослужещите от Въоръжените сили на България бяха над 600 от 38-ми механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушни сили.

В учението се включиха и 200 военнослужещи от Сухопътните войски на Съединени американски щати - една механизирана рота, Албания- един пехотен взвод, Северна Македония-един пехотен взвод и танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка от Гърция.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР