Тази година няма да има военен парад с техника и

...
Тази година няма да има военен парад с техника и
Коментари Харесай

Без военен парад тази година за 6 Май

Тази година няма да има боен церемониал с техника и персонален състав на Деня на храбростта и българската войска - 6 май. Това разгласи служебният министър на защитата пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Министър Запрянов изясни, че това решение е взето заради съвпадането на тазгодишните великденските празници с Гергьовден и Деня на храбростта и българската войска.

" Много рядко, само че тази година има съвпадение на великденските празници с празника на нашата войска. Ние даваме приоритет на общонационалното честване на великденските празници ", сподели Запрянов.

Той изясни, че ще има гала пред Паметника на незнайния войник, с която да се означи празникът на армията, само че обичайният церемониал с военни и военна техника няма да се състои.

" Ще проведем единствено гала пред Паметника на незнайния войник. Не планираме да вършим церемониал с техника, с персонален състав. Ще оставим хората да отдадат респект към нашия Бог, след това към военните им отговорности ", сподели още служебният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР