Ще има ли разполагане на чужди военни сили на територията

...
Ще има ли разполагане на чужди военни сили на територията
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Тагарев да изясни, като се върне от САЩ, ще се разполагат ли чужди военни сили у нас

" Ще има ли разполагане на непознати военни сили на територията на България би трябвало да се обясни от самия Тодор Тагарев, когато се върне ". Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " Димитър Стоянов - секретар на президента по защита и сигурност и някогашен длъжностен боен министър.

" Тази тематика не е дискутирана с премиера, висшия главнокомандващ, не е дискутирана и в комисията по защита в Народно събрание ", уточни Стоянов.

Стоянов дефинира като недомислени думите на Тодор Тагарев за вероятно присъединяване на България в интервенцията против хутите в Червено море.

" Едни такива недомислени думи слагат в извънредно комплицирана обстановка българи, покорен на един транспортен съд и би трябвало доста деликатно разясняваме по какъв начин и къде ще участваме и имаме ли мандат да приказваме тези неща ".

Процедурата за ротацията ще мине според Конституцията и преди връчването на мандата президентът ще организира съвещания с всички парламентарни групи - по този начин Димитър Стоянов отговори на въпроса счита ли Румен Радев да саботира промяната на властта.

" Президентът ще го направи по този начин, както изисква Конституцията и няма да даде мотив на сглобката да го нападна по подобен метод за нарушение на Конституцията ".

Стоянов дефинира като безспорен неуспех частичното приемане в Шенген и приемането на спомагателни условия от страна на България.

" Още 2011 година България беше покрила техническите критерии за Шенген внезапно в този момент се повиха нови условия и България клекна пред тях, единствено и единствено държавното управление да си закачи брошката на триумфа от приемането ни в така наречен " полу-Шенген ".

Промените в Конституцията са признати от Народното събрание с минимум адвокати и с едвам 8% утвърждение от българските жители, сподели още някогашният длъжностен министър.

" Посочете ми един изтъкнат конституционалист - изключваме видните такива господин Пеевски, господин Петков и господин Борисов, които по този начин скоростно и без публично разискване одобриха измененията ".

Не е правилно и изказванието, че президентът е атакувал измененията в Конституцията поради своите пълномощия, сподели още Стоянов.

" От 21 параграфа е атакувал 8, от които единствено един касае служебното държавно управление. (...) Той нападна измененията поради едни двусмислени и на моменти противоречащи си правила ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР