В България сме свикнали да възприемаме остаряването като бреме. Стареенето

...
В България сме свикнали да възприемаме остаряването като бреме. Стареенето
Коментари Харесай

Представата за пълноценния живот на възрастните хора у нас се променя

В България сме привикнали да възприемаме остаряването като задължение. Стареенето обаче не би трябвало да води до горест и до чувство за безполезност, а в противен случай - да носи успокоение и задоволство за възрастния човек и фамилията му.

За страдание у нас възрастните хора се одобряват като тежест, изключително в случай че страдат от някакво заболяване, което не изисква хоспитализация. Споменаването на алтернатива „ старешки дом “, постоянно буди асоциации със самотност, изоставяне и занемаряване от фамилията. Тези институции се смятат за последна опция и извънредно решение за възрастните хора, чийто близки към този момент не могат да се грижат за тях.
-->
През последните години обаче визията за старешки дом у нас бързо се трансформира. Ставаме очевидци на от ден на ден заведения, които освен оферират извънредно положителни условия, удобна конюнктура, уют и 24 часова грижа, а и основават чувство за дом. Точно това е задачата на частния за престой и рехабилитация на възрастни хора в китния курорт Момин проход единствено на 30 минути от град София. Освен със своята красива архитектура и дизайн, домът впечатлява с лускозно настаняване, куп улеснения и уреди, които подсигуряват пълностоен живот и релаксираща среща за възрастните хора.

„ Вила Швейцария трансформира необятно – публикуваното разбиране, че да оставиш непосредствен в дом за възрастни е еднакво на това да го захвърлиш. Напротив – екипът ни е отдаден на това да промени цялостната визия за живота на тези хора, показвайки всекидневно, че в никакъв случай не е късно да се намерят нови другарства и че остаряването може да бъде изпълнено с благополучие и красиви преживявания “ - споделя Мишел Хатиб.

Тук всеки посетител получава отношение от най-високо равнище, уют и непрекъснати грижи. Възрастните хора се включват постоянно в разходки и екскурзии, обградени са с внимание и с грижи от едни от най-хубавите лекари, рехабилитатори, санитари и медицински сестри. Философия на дома е да обезпечава цялостна грижа за хора с увреждания и разнообразни болести, както и да поддържа високо качеството на живот на болните и техните родственици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР