В България се разраства силна антизападна политическа вълна, която бе

...
В България се разраства силна антизападна политическа вълна, която бе
Коментари Харесай

Еурактив: Брутален путинизъм превзема България

В България се разраства мощна антизападна политическа вълна, която бе основана от съветската агитация и подхранена от войната в Украйна. Вдигането на ветото против Северна Македония може да укрепи още повече тази вълна и да я трансформира в „ жесток путинизъм “, написа уеб сайтът " Еурактив ".

В същото време „ Зюддойче цайтунг “ пък разяснява, че рухването на държавното управление ще ускори още повече съветското въздействие в страната и тя ще се оттласне назад към Москва.

Македонската политоложка Слободанка Ивановска споделя пред " Еурактив ":

„ Македонците се усещат като заложници, тъй като България не действа като член на Европейски Съюз. “ Не единствено в Северна Македония, само че и в България близки до Русия кръгове се възползват от двустранните проблеми сред София и Скопие, с цел да възпрат европейската политика и да дестабилизират Европейски Съюз, показва още Ивановска.

Според македонския публицист Ерол Ризаов войната в Украйна е нараснала проруското въздействие в България и е ожесточила съпротивата на София против участието на Македония в Европейски Съюз.

„ Няма нито един русофил в България, който да е за повдигане на ветото “, показва той.
Скопие се тормози, че слагането на спомагателни условия за махане на ветото е казус в Европейски Съюз и даже и Северна Македония да ги извърши, няма гаранция, че България няма да измисли още условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР