В България се използват единствено ваксини, които са одобрени от

...
В България се използват единствено ваксини, които са одобрени от
Коментари Харесай

Борисов: В България се използват само одобрени от ЕМА ваксини

В България се употребяват само ваксини, които са утвърдени от Европейската организация по медикаментите (ЕМА). Страната ни поръча имунизацията на „ АстраЗенека “, защото първите проби и тествания са били върху този препарат. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Кюстендил, където ревизира по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения в заведенията.

„ Когато говорихме какъв брой и от кои ваксини да се вземат, дано да не забравяме, че първи бяха в тестванията „ АстраЗенека “. Ние по тази причина незабавно поръчахме от тях. След това излезнаха „ Модерна “, „ Пфайзер “, от няколко дни „ Джонсън и Джонсън “. Ние незабавно от „ Пфайзер “ сме заръчали един милион и още 2 милиона и 900, от „ АстраЗенека “ са четири. Нека да припомня, че ние плащаме на доставена на имунизацията, ние не сме ги платили. Ако спрем да доставяме в този момент заради някаква причина, само че увереният, които имаме, че от сряда ще минат всички проби по „ АстраЗенека “, тогава не плащаме “.

Очакват се резултатите от проучвания в Пловдив, с цел да може потреблението на имунизацията „ АстраЗенека още веднъж да бъде позволена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР