В България през 2023 г. брутният вътрешен продукт на глава

...
В България през 2023 г. брутният вътрешен продукт на глава
Коментари Харесай

Покупателната способност у нас е едва две трети от средната за ЕС

В България през 2023 година брутният вътрешен артикул на глава от популацията, изразен посредством паритетите на покупателната дарба (ППС), е бил едвам 64% от междинния за Европейски Съюз, демонстрират данните на Евростат. Нашата страна е стабилно на дъното на класацията.

Паритетите на покупателната дарба се употребяват за преобразяване на цените в национална валута в единна условна валута, наричана " Стандарт на покупателната дарба " (СПС), която има идентична покупателна дарба в целия Европейски съюз. Това, на собствен ред, разрешава да се вършат съпоставения на стандарта на живот и икономическата продуктивност без изкривявания, подбудени от другите ценови равнища.

По този индикатор водещи през предходната година са били Люксембург (140% над междинния за Европейски Съюз Брутният вътрешен продукт на глава от населенито) и Ирландия (112%).
 Снимка 658739
Източник:

Далеч обратно с по 20-30% над междинното са Нидерландия, Дания и Австрия.

На дъното на класацията компания на нашата страна вършат Гърция, Латвия, Словакия и Хърватия - все страни от еврозоната.
 Как се промени покупателната дарба на парите?
Как се промени покупателната дарба на парите?

Успяват ли заплатите да компенсират растежа на инфлацията

Под междинното по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, изразен посредством паритетите на покупателната дарба, е представянето и на огромни страни като Италия, Испания, Португалия и Полша.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР