В България медикаменти се внасят на относително ниска цена, която

...
В България медикаменти се внасят на относително ниска цена, която
Коментари Харесай

Хиляди болни са застрашени! Д-р Симидчиев разкри скандална схема за лекарства у нас

В България лекарства се внасят на релативно ниска цена, която пък подтиква предпочитание за експорт и появяването на дефицит на някои медикаменти у нас. За това предизвести националният представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ доктор Александър Симидчиев по Нова тв.
Здравният експерт, който е член на здравната комисия в 49-ото Народно заседание, напомни, че методът, по който се образуват цените в България, е законово избран и те са едни от ниските в Европа. Затова съществува и заплахата импортирани лекарства, които са нужни за български пациенти, да бъдат изнасяни от страната на по-висока цена.
Симидчиев разяснява и инспекциите на ДАНС и Министерство на вътрешните работи за изчезнали лекарства. Парламентарната здравна комисия задължи здравния министър ежеседмично да ѝ подава информация за изчезналите на територията на страната медикаменти.
“Задействането на ДАНС и Министерство на вътрешните работи е само в крайната фаза – установявайки, че има подобен проблем, да се разбере кой е отговорен за това и има ли непозволени дейности, които могат да бъдат глобени. Приоритет на опазването на здравето ни са потребностите на нашите жители “, сподели националният представител, като акцентира недопустимостта на неналичията на инсулин.
Симидчиев разяснява и сигнала на асоциация “Активни консуматори “ за замърсяването по българското Черноморие. “Трябваше “Активни консуматори “ да подадат сигнал до районните здравни инспекции или до районните поделения на Министерството на околната среда и водите и те да създадат съответно инспекция по сигнал. Те вършат рутинни инспекции, на които е открито, че замърсяване няма. Ако имаше замърсяване, има процедура, по която се работи, заключи Симидчиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР