В България кактусите се използват за вътрешна декорация, като има

...
В България кактусите се използват за вътрешна декорация, като има
Коментари Харесай

Изумителната лечебна сила на кактуса

В България кактусите се употребяват за вътрешна украса, като има над 500 типа кактуси. Оказва се, че кактусът с изключение на едно красиво и елементарно за развъждане в домашни условия растение/цвете е и с много неподозирани лечебни качества.

Има разнородни способи за лекуване на заболявания точно с кактус. Още от антични времена локалните племена са употребявали кактусите като лечебно средство. В днешно време фармацевтичната индустрия създава медикаменти, като включва в тях субстанции от кактус.

Според някой учени кактусите имат невероятното свойство да отстраняват и да стопират нездравословните лъчения на електромагнитното поле от разнообразни електроуреди като тв приемници, компютри и друга електротехника, употребена в всекидневието.

Почти всички типове кактуси са диуретици (лекарствени средства, водещи до подтиквано произвеждане на урина). Те се употребяват за укрепване на рани и като средство за прекъсване на кръвоизливи.

Сокът от кактус е с цвят и свойства, напомнящи на тези на краставицата. Облекчава главоболието, освежава и дава сила на организма. Лечебните свойства на кактуса спомагат при лекуване на заболявания на стомашно-чревния тракт, неврологични и сърдечно-съдови болести.

 кактус

При лекуване на настинки се употребява стеблото на растението, а сокът е препоръчван при разнообразни ревматични болести за облекчение на болките.

Изключително ВАЖНО е да отбележим, че приготвянето на каквито и да било предписания с кактус става едвам откакто деликатно отстраним всички бодли!

Кактусът съдържа алкалоиди, които имат антибактериален резултат и стопират растежа на микроорганизми.

Ето и някой лечебни предписания с кактус:

 сок от кактус

- При лекуване на рани се подготвя примес от сока на кактус и хрян в съответствие две към едно. От получената примес се прави компрес, като се сменя на към 2 часа;

- При болести на горните дихателни пътища - кашлица, бронхит и други, се подготвя примес още веднъж от сок на кактус и бяла ружа. За по-голям резултат може да се добави и една супена лъжица мед. Приема се по една лъжица по три пъти на ден;

- При болки в ставите режем едно огромно парче кактус, размачква се на каша и се поставя на болното място, като се увива добре с шал или нещо уместно, с цел да се затопли мястото. Така се оставя да престои най-малко три часа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР