В България има голям потенциал за емиратски инвестиции в сектори,

...
В България има голям потенциал за емиратски инвестиции в сектори,
Коментари Харесай

Борисов се срещна с престолонаследника на Абу Даби, кани да инвестират

В България има огромен капацитет за емиратски вложения в браншове, които биха провокирали интереса на компании от ОАЕ. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при срещата си с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Срещата бе в Обединените арабски емирства.

Като образец за браншове, където биха могли да влагат ОАЕ Борисов загатна високите технологии, превоза, земеделието, хранително-вкусовата индустрия, енергетиката, туризма. " Очакваме съответни стъпки от емиратска страна в областта на икономическото съдействие и увеличението на стокообмена ", съобщи министър председателят Борисов.

По думите му отлична опция за продължение на положителните контакти и активизиране на съдействието в икономическата сфера би било осъществяване на първа сесия на Смесената икономическа комисия. Премиерът Борисов удостовери също по този начин присъединяване на България в Световното универсално ревю EXPO 2020 в Дубай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР