В България американският модел на финансиране на партиите ще бъде

...
В България американският модел на финансиране на партиите ще бъде
Коментари Харесай

Валери Симеонов бесен за „американския модел“

В България американският модел на финансиране на партиите ще бъде афганистански, безапелационен бе и през вчерашния ден и през днешния ден водачът на НФСБ Валери Симеонов.

„ Цялата тази тематика стартира с един анормален метод на правене на политика, политика на страст, политика напук. С едно спешно идване в Народното събрание министър председателят разпореди на неговата партия да внесе предложение за 1 лева Това предложение не е обсъждано в съдружен съвет. Не е коментирано в никакъв различен формат. Даже не е коментирано в самия ГЕРБ. Това било отговор на други популистки оферти от опозицията “, сподели той пред Българска национална телевизия, и уточни, че на опозицията е работата да прави популистки и налудничави оферти.

„ Отговорността на изпълнителната власт е радикално друга, тя е в пъти по-голяма “, сподели още водачът на НФСБ. Според него такова предложение ликвидира многопартийната народна власт. „ Колкото и да не е прелестно на огромна част от нашите сънародници многопартийната народна власт е най-висшата форма на народна власт “, сподели още той. По думите му едно унищожаване на дотациите трансформира системата в американски модел, който в България ще бъде афганистански.

Настоявам за незабавен съдружен съвет след завръщането на премиера в България. По този метод не може да продължаваме воденето на политиката. Нещо повече, с сътрудниците през вчерашния ден, категорично сме сложили въпроса за денонсиране на съдружното съглашение с ГЕРБ, сподели още водачът на НФСБ.

По думите му от това ще зависи продължаването на ръководещата коалиция. Симеонов разясни, че във вчерашния ден НФСБ се е събрала с управлението на Вътрешна македонска революционна организация и са си дали равносметка, че решението за партийната дотация не би трябвало да минава. Според него то би трябвало да бъде отсрочено, с цел да има консултация с всички политически сили.

„ В тази връзка се обърнахме документално към нашия съдружен сътрудник, който с изключение на всичко друго преди два дни си разреши да наруши и съдружното съглашение и програмните цели, под които сме се подписали и под които сме съставили държавно управление “, сподели още Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР