В автомобилния свят сътрудничеството между различни компании е нещо често

...
В автомобилния свят сътрудничеството между различни компании е нещо често
Коментари Харесай

Неочакваното отдръпване на Volvo от Polestar

В автомобилния свят съдействието сред разнообразни компании е нещо постоянно срещано. Но също по този начин и късането на връзките.
 Polestar 2, Volvo и директната конкуренция на Tesla Model 3
Volvo сътвори директен съперник на Tesla Model 3

Polestar 2 ни влезе под кожата

Точно в такава обстановка се оказват Volvo и Polestar. Но не тъкмо. От публично изказване на Volvo излиза наяве, че компанията към този момент няма да финансира Polestar, само че двете компании ще продължат да си сътрудничат по разнообразни способи.

Вместо това, финансирането на марката с електрически транспортни средства става отговорност на китайския гигант Geely, който има както Polestar, по този начин и Volvo.

Volvo остава с преимуществото, че продава както коли с мотори с вътрешно горене, по този начин и уголемява линията си от електрически автомобили с модели като EX30 и EX90. Polestar, от своя страна, продават единствено електрически автомобили, като все още каталогът им включва едвам няколко модела, като най-добре познатият е Polestar 2 - директната конкуренция на Tesla Model 3.
 Volvo споделя довиждане на дизеловите мотори
Volvo: довиждане на дизеловия мотор

Смело решение на компанията

Оказва се, че новината за прекъсването на финансирането на Polestar от Volvo към този момент е оказала положително въздействие върху акциите на Volvo, които са скочили с 30%. Към момента бъдещето на Polestar остава неразбираемо, само че тази година се обрисува като мощна за компанията.
 Какво му липсва на Polestar 4 (и какъв брой ще коства най-бързият електрически автомобил на марката в Европа)
Какво му липсва на Polestar 4 (и какъв брой ще коства в Европа)

Погледът обратно към придвижването няма да бъде същият

Polestar 4, електрическият автомобил без задно стъкло, бе пуснат на пазара, а в околните месеци би трябвало да забележим и дълго отлагания SUV модел Polestar 3. А за следващата година е планувано стартирането на седана Polestar 5.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР