В Арт-Галерия Актив“, Д-р Йорданка Ненчева, председател на Асоциация Да

...
В Арт-Галерия Актив“, Д-р Йорданка Ненчева, председател на Асоциация Да
Коментари Харесай

Популярна дама във Варна представи стихосбирката си Солени времена

В Арт-Галерия " Актив “, Д-р Йорданка Ненчева, ръководител на Асоциация " Да съхраним дамата “, показа първата си независима стихосбирка " Солени времена “.

Д-р Йорданка Ненчева е родена в гр. Провадия. Завършва  Софийски университет  " Св. Климент Охридски “, компетентност математика и физика. Защитава докторантура и е Доктор по философия. Работи като хонорован учител във ВУЗ, началник на отдел " Демографска и правосъдна статистика-ТСИ Варна, Изпълнителен шеф на МЗК " Европа “ София, зам. Директор на ЗПАД " Булстрад “ ГА-Варна. Петдесет години е на дейна социална работа във Варна. Един от учредителите е на Асоциация " Да съхраним дамата “. Автор на доста научни публикации, сборници и книги в областта на обществената работа. Участва с оферти за проектозакони за смяна на законодателството за услугите за възрастни хора, за деца аутисти.

Носител на влиятелната Международна премия " Маргарет Голдинг “ за персонален принос в интерес на обществото. Под нейно управление Асоциацията стана притежател на отличителния знак на Министерството на труда и обществената политика за значими достижения в ефикасното осъществяване на Закона за равнопоставеност на дамите, 2018г. Поетичният театър достави приятност на над 120 варненци изпълнили Залата до краен лимит.

Събитието почете ръководителя на Клуба на писателите, Варна и член на съюза на писателите, София, Светослав Пенев, който сервира персонални поздрави и професионален разбор на поезията оповестена в книгата.

Представянето на стиховете мина под музикалното влияние концерта за цигулка изнесен от госпожа Бурова, музикален възпитател от Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “, Варна.

Залата се оказа дребна да побере всички другари, сътрудници и фенове на творчеството на Д-р Ненчева.

Специален музикален привет сервира и певческия състав " Мелодии на зрелостта “ с началник Стоян Гамолов, към ЦСРИ " Импулс “, Асоциация " Да съхраним дамата “.

Присъстващите с нескрити страсти четоха стихове на авторката, които са ги развълнували най-вече и сервираха своите пожелания и саван от цветя.

В края на събитието всички искащи получиха персонално подпис и книга с послания на авторката.

За всички фенове, които наблюдават творчеството на Д-р Йорданка Ненчева следва издаването на книгата " Времена, хора, нрави “ в прозаичност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР