В Алма-матер на Стара Загора обучението е поверено в ръцете

...
В Алма-матер на Стара Загора обучението е поверено в ръцете
Коментари Харесай

10 000 студенти избраха Тракийския университет

В Алма-матер на Стара Загора образованието е поверено в ръцете на 600 високо квалифицирани преподаватели


Тракийски университет заема влиятелно място в рейтинговата ранглиста на университетите в България  и поставя извънредно огромни грижи за образованието, бита и развиването на своите  студенти.

Университетът е упълномощен с висока оценка от Националната организация за оценяване и акредитация в България с правото да образова в ОКС Бакалавър и Магистър, както и в просветителна и научна степен Доктор.  

В структурата му са включени 10 структурни звена: Аграрен факултет, Ветеринарномедицински факултет с Университетска ветеринарна болница, Медицински факултет с Университетска болница, Педагогически факултет, Стопански факултет, Факултет Техника и технологии- Ямбол, Медицински колеж-Стара Загора, Филиал - Хасково, Департамент за информация и повишение квалификацията на учителите, Институт за резистентен преход и развиване и Академичен софтуерен комплекс.

В университета се образоват към 10 хиляди студенти от България и света, от  близо 600 висококвалифицирани преподаватели, както и от посетител лектори от други университети в страната и чужбина, в  общо над 100 бакалавърски специалности и магистърски стратегии.

Тракийски университет има лична съвременна база за образование. Учебният развой и научно-изследователската активност се реализират в 20 образователни корпуса със  модерно обзаведени лекционни и компютърни  зали,  зали за семинарни занятия и на практика извършения, профилирани кабинети, езикови лаборатории. Материалната база непрестанно се поддържа и модернизира. На университетско и факултетно равнище са основани общо 44 научноизследователски, образователни и диагностични лаборатории в съответните научни посоки. Студентите получават на практика умения в университетска учебно-експериментална база, университетска многопрофилна болница, университетска ветеринарна болница, личен Академичен софтуерен парк, както и във компании и организации, с които университетът има подписани контракти за съдействие.

Университет разполага студентски общежития и столово хранене на преференциални скъпи.

 

Висшето учебно заведение води дейна политика и в региона на интернационалното съдействие посредством създаване и осъществяване на взаимни планове по разнообразни стратегии.

Тракийски университет има богат опит в работата си по европейски планове. Академичният състав интензивно работи по просветителни и научни стратегии, както и по стратегии за двустранно съдействие с университети - сътрудници и научни организации.Университетът се намира в извънредно комфортно и отзивчиво място в Централна България, единствено на 2 часа път от летищата, столицата и морето. Той е ситуиран в гр. Стара Загора, който е водещ стопански и енергиен център в страната. Градът е зелен, съвременен и е наоколо до културни, исторически и естествени забележителности. Тук може да се разноските в огромни и красиви паркове, заобиколени от езера и реки. Може да отседнете в първокласните и комфортни хотели на почивния комплекс Старозагорски минерални бани, където напълно скоро ще е подготвена и учебно-възстановителната база на Тракийския университет. Само за 30 минути може да стигнете и до долината на розите и тракийските царе в гр. Казанлък, да се докоснете до необятните розови полета, известни по целия свят и да посетите величествените тракийски гробници.

Високите благоприятни условия на Тракийския университет, географското състояние и модерната среда на града са верният избор за бъдещето!

 



ОКС " Магистър " - след приблизително обучение
Ветеринарномедицински факултетВетеринарна медицина 
Медицински факултет
Медицина 
ОКС " Бакалавър "
Аграрен факултетAгрономство (Полевъдство)Aгрономство (Етерично-маслени култури)Aграрно инженерствоЗооинжeнерствоЕкология и запазване на околната средаРибовъдство и аквакултура 
Медицински факултет
АкушеркаМедицинска сестраСоциални дейностиМедицинска рехабилитация и ерготерапияЛекарски асистент 
Педагогически факултет
Предучилищна и начална учебна педагогикаНачална учебна педагогика с непознат езикСоциална педагогикаСпециална педагогикаПредучилищна педагогикаПедагогика на образованието по информационни  технологииПедагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн 
Стопански факултет
БизнесикономикаРегионална стопанска система и управлениеАграрна стопанска система и търговияАграрна икономикаМестни финансиИнформационни технологии в стопанската система и управлениетоСофтуерно инженерствоИнформационни технологии 
Факултет  " Техника и технологии " - Ямбол
Автотранспортна и земеделска техникаДизайн, технологии и мениджмънт  на стилната индустрияАвтоматика и компютърни системиЕлектротехникаКомпютърни системи и комуникацииТопло- и газоснабдяванеИндустриално инженерствоТехнология на храните 
Филиал Хасково
АкушеркаМедицинска сестраОКС " Професионален бакалавър " Медицински колежРехабилитаторМедицински лаборантПомощник-фармацевтМедицински козметикМедицински оптикОртопедичен механик


 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР