В 68% от компаниите дават коледни бонуси, 40% ще слеят

...
В 68% от компаниите дават коледни бонуси, 40% ще слеят
Коментари Харесай

2020: Всяка втора фирма вдига заплатите

В 68% от фирмите дават коледни бонуси, 40% ще слеят почивните дни към празниците
По-високи заплати за своите чиновници дават обещание мениджърите на компании през 2020 година
Близо 47% от фирмите считат да усилят заплащането, демонстрира изследване на Българска търговско-промишлена палата. Допитването бе осъществено в интервала 6-12 декември 2019 година и отразява желанията на фирмите, свързани с промените на равнищата на работните заплати през 2020 година, както и
бонусите, които компаниите ще дадат на своите чиновници.
Около 28% от участвалите в допитването възнамеряват да запазят възнагражденията. Само 1% от компаниите чакат да понижат работните заплати и причина за това е затрудненото им финансово състояние.
Средното нарастване на възнагражденията на заетите се чака да бъде с до 10%
при огромната част от интервюираните членове на БТПП (74%), с растеж на заплатите сред 10 и 20% ще са към 22% от компаниите. Както е известно към този момент, нарастването на заплатите в обществената сфера с 10% има своя резултат и тласка и тези в частния бранш поради огромния дефицит на служащи.  
Анкетата на БТПП демонстрира, че 36% от компаниите ще работят към празниците, тъй като производството не разрешава спиране (25%) или заради обстоятелството, че в случай че не работят ще претърпят огромни загуби (11%).
В същото време 40% от компаниите са показали, че в дребното работни дни към празниците избират да не работят, тъй като и техните сътрудници възнамеряват да почиват в този интервал. За 14% от интервюираните разноските ще са повече от приходите и по тази причина ще преустановят работа в делничните дни към празниците.
Около 68% от мениджърите на фирмите оповестяват, че ще дават
бонуси на чиновниците си. Над половината, или
52%, ще го създадат поради празниците
а 16 на 100 - поради положителното финансово положение на компанията през отиващата си година.
За страдание, при близо 9% от допитаните няма да има в допълнение заплащане за чиновниците, тъй като финансовият резултат на фирмите не разрешава спомагателни разноски. Обичайно междинният размер на
бонусите ще бъде до 500 лева - това е резултатът от изследването, отнасящ се до 69% от допитаните. Близо една четвърт от компаниите ще зарадват своите чиновници с бонус в границите на 500-1000 лева, а при 7% ще е над 1000 лева
Попитани за аргументите за нарастване на работните заплати, 31% дават отговор, че ще го създадат, с цел да покачат мотивацията на чиновниците си. При 16% главен претекст е приносът в приходите на компанията от страна на заетите.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР