В 6 нови ателиета за практически занимания за изработване на

...
В 6 нови ателиета за практически занимания за изработване на
Коментари Харесай

Учениците от Сценични кадри творят театрални декори в нови ателиета

В 6 нови ателиета за на практика занимания за разработване на сценичен, кино и тв фон, бутафория и художествено осветяване към този момент ще работят учениците от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства. Официалното разкриване на новата база се състоя през днешния ден в наличието на десетки деца и възпитаници, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Помещенията на втория етаж на постройката в Цар Симеоновата градина са предоставени на учебното заведение с решение на Общински съвет – Пловдив по предложение на кмета. 

" Мястото е знаково за Пловдив, ползвайте базата по предопределение и дано имаме мотив за събиране поради новите Ви триумфи в креативния път, по който сте поели. Община Пловдив цени това, което вършиме и стои зад вас ", съобщи.

Ремонтът е изработен в края на март със средства на учебното заведение на стойност 50 000 лв.. 239 е броят на учениците, които учат в гимназията, а три специалности  ще творят в новите ателиета.

" Този акт е извънредно значим, тъй като това е добър образец за партньорство между община Пловдив и държавното учебно заведение, обвързвано с просвета. То има потребност да пораства, да уголемява своята материална база и общината оказва помощ за това през днешния ден да можем да се поздравим с тази нова облага ", съобщи заместник-кметът.

По време на церемонията, която се организира в Деня на детето, отец Еленко отслужи молебен за здраве. По-късно гостите, измежду които бе ръководителят на Общинския съвет, заместник-кметът по просвета и кметът на регион " Централен " прерязаха публично лентата и разгледаха новите пространства.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР