В 46-ия ден на антиправителствени протести недоволните от управлението хвърляха

...
В 46-ия ден на антиправителствени протести недоволните от управлението хвърляха
Коментари Харесай

Музата на протестъра: Вечерни памперси

В 46-ия ден на антиправителствени митинги недоволните от ръководството хвърляха памперси с надпис " Оставка " по постройката на Министерския съвет поради хилядите деца, които остават отвън детските градини в София.

От " Системата ни убива " и последователи на Мая Манолова пък разрушиха пинята с тиква, на която имаше фотография на премиера.

Протестиращите обмислят дали е належащо да блокират нови кръстовища в София. Други обаче считат, че гражданската сила би трябвало да се пази за 2 септември, за когато е разгласен народен митинг.

Така, че революционният възторг влезе в спор с календара.

Според протестиращите стиснатият пестник не значи принуждение, а е знак на битката за власт на народа, на сплотеността.

                                   Задава ли се мощен контрапротест

За шеста поредна вечер жители пък се събраха на контрапротест на кръстовището при Румънското посолство. Целта им е да не позволен обсада там. Хората назовават себе си " гражданска стража " и разчитат на полицията да им помогне, защото са подали съобщение за митинга си.

Пред Канал 3 участници споделиха, че са подали сигнал до прокуратурата под формата на онлайн петиция. До момента тя е подписнана от 2100 души.

Според контрапротестиращите в главата " Престъпления против републиката " половината точки са нарушени от уредниците на блокадите. Местата не са декларирани и блокадите са противозаконни.

От понеделник контрапротестът ще обхване още една точка - Пилоните пред НДК, където ще се събират подписи с искане за импийчмънт на президента Радев като " разединител на нацията ".

В четвъртък идната седмица се планува контрапротестът да прерастне и в шествие от НДК до постройката на президентството
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР