В 18 часа тази вечер започна заседание на коалиционния съвет

...
В 18 часа тази вечер започна заседание на коалиционния съвет
Коментари Харесай

Каракачанов със синя каска на среща на коалиционния съвет

В 18 часа довечера стартира съвещание на съдружния съвет на ръководещите, призован в Министерски съвет от премиера Бойко Борисов. На него ГЕРБ и " Обединени патриоти " би трябвало да обсъдят трите оставки, които той изиска поради нещастието край Своге - на министрите Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, както и ще има ли още заменени членове на кабинета.

От НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация към този момент обявиха, че няма да поддържат оставките на тримата, тъй като те са експерти и не носят директна виновност за проблемите с пътя и злополуката.

От " Атака " обаче споделиха, че ще ги поддържат. Лидерът на партията Волен Сидеров обаче пристигна на съдружния съвет с искане за оставка и на вицепремиера Валери Симеонов. Според него държанието му било неточно и оценките за авторитаризъм на Борисов изискват оценка и от ГЕРБ.

" Не е проблем различен човек от патриотите да смени Симеонов ", сподели още Сидеров.

Минути преди началото на срещата шефката на държавния пресцентър - Севдалина Арнаудова, разгласява във Facebook фотография на военния министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и написа:

" Така се идва на съдружен съвет - със синя каска! Благодаря на вицепремиера Каракачанов, че ми театралничи! ".

Самият той не разяснява каква е концепцията му, само че явно по този метод символизира желанието си за усмиряване на напрежението измежду ръководещите, като се има поради, че точно Мироопазващите сили на Организация на обединените нации са наричани Сини каски.

По-рано през днешния ден Каракачанов също отвърна остро на Симеонов, въпреки и не толкоз, колкото Сидеров. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че виновност за настоящето напрежение имат всички участници в обединението и всеки би трябвало да осъзнае своята, а не да акцентира непознатата. Никой няма права на наставник в " Обединени патриоти " и да слага условия за оставане в ръководещата коалиция.

Така той разяснява изказването на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов, че партията му остава във властта, само че при избрани условия.

Междувременно президентът Румен Радев направи послание, в което съобщи, че към този момент министерските оставки не са решение, а бягство от отговорност.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР