Стрела (Arrow) спомогнаха за осуетяването на масираната атака с ракети

...
Стрела (Arrow) спомогнаха за осуетяването на масираната атака с ракети
Коментари Харесай

Редица страни поискаха израелската ПВО след успеха ѝ при атаката на Иран

" Стрела " (Arrow) спомогнаха за осуетяването на масираната офанзива с ракети и дронове на Иран от предишния месец и вследствие на това редица страни проявят интерес от закупуването на технологията . Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията разработчик, оповестява " Ройтерс ".

сред 13 и 14 април, отблъсната от многослойния отбранителен щит на Израел благодарение на съдружниците, включваше над 100 балистични ракети.

Военновъздушните сили на Израел показаха, че системата " Стрела " е " изпълнила главната роля " в тяхното прехващане.

Този триумф неотложно провокира интерес в международен мащаб, съобщи Боаз Леви, основен изпълнителен шеф на държавната компания Israel Aerospace Industries - основен реализатор на плана.

Съединени американски щати са сътрудници в плана и Boeing взе участие в производството му.
 Израел превъзхожда Иран във въздуха, само че на висока цена
Израел превъзхожда Иран във въздуха, само че на висока цена

Атаката на Техеран евентуално е възлизала на сред 80 и 100 милиона $, само че отблъскването ѝ е коствало на Израел и неговите съдружници към 1 милиард $

" Редица страни се обърнаха към нас с молба за информация ", заяви Леви. " Голям оптимист съм, че ще има повече покупко-продажби за системата " Стрела ", изключително след доста специфичната проява, която направихме ".

Той отхвърли да назове кои са заинтригуваните страни, защото договарянията са в начален стадий.

Arrow е горният пласт на противоракетната защита на Израел, дружно с " Железния купол ", който противодейства на закани с дребен обхват като минохвъргачки и ракети, и " Прашката на Дейвид " за такива със междинен обхват.

Arrow-2 съществува от години и прeхваща балистични ракети на огромно разстояние. По-новият модел Arrow-3 е профилиран в унищожаването на ракети, до момента в който те са към момента отвън земната атмосфера.

Миналата година Израел, с утвърждението на Съединени американски щати, се съгласи да продаде системата Arrow-3 на Германия в съглашение за 3,5 милиарда $ - най-голямата му продажба в региона на защитата. Споразумението пристигна в миг, когато Германия и нейните съседи в Европа усилват разноските за защита поради войната на Русия в Украйна.
 Израел за първи път употребява
Израел за първи път употребява " Железен купол " и в морето

Системата за морска противоракетна защита е свалила дрон

Подписването на договорката с Германия лиши съвсем две години и това евентуално ще бъде времевата рамка на новите покупко-продажби в развой на осъществяване, съобщи Леви. Той добави, че процесът се ръководи сред държавните управления и още веднъж ще се нуждае от утвърждение от Съединени американски щати.

Всеки прехващач " Железен купол ", употребен постоянно за събаряне на ракети от Газа и Ливан, се прави оценка на към 50 000 $ . Ракетите Arrow са на друго равнище.

" Цената на прехващача Arrow е равна на сходни прехващачи по света, даже е по-ниска. Сумата надвишава милион $ ", уточни Леви, без да дава повече детайлности.

Атаката на Иран подтикна Israel Aerospace Industries да усили както производството на актуалните системи Arrow, по този начин и създаването на идващото потомство Arrow-4 , което ще размени Arrow-2.
 Израел се хвали с невиждано по света многослойно ПРО
Израел се хвали с невиждано по света многослойно ПРО

Изпитания са " Железен купол ", " Прашката на Давид " и " Стрела "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР