В 17.00 часа в понеделник изтече крайният срок, в който

...
В 17.00 часа в понеделник изтече крайният срок, в който
Коментари Харесай

Официално: Пълен списък на кандидатите за президент

В 17.00 часа в понеделник изтече крайният период, в който инициативните комитети имаха опция да подадат заявление в Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация на изборите за президент и вицепрезидент, планувани дружно с изключителния парламентарен избор на 14 ноември. 12 са кандидатпрезидентските двойки регистрирани като самостоятелни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Като самостоятелни претенденти, подкрепени от разнообразни партии, до този миг се записаха актуалният държавен глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова . Сред обединенията, изразили поддръжка са Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “, а в инициативния комитет на кандидатпрезидентската двойка влязоха изтъкнати общественици, хора на изкуството, представители на научните и спортните среди. Негови съпредседатели станаха психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова, журналистът Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов.

Регистрация в ЦИК получи и инициативният кабинет, с който в надпреварата за „ Дондуков 2 “ се впускат ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева . Кандидатурата им беше припозната от ГЕРБ-СДС, които обявиха своята цялостна поддръжка, а досегашният народен представител от обединението Радомир Чолаков застана отпред на инициативния комитет.

Минути преди приключването на крайния период нужните документи подадоха и от „ Правосъдие за всеки “, записали предприемчив комитет в поддръжка на кандидатурата на ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов . Той ще взе участие на изборите с Мария Кисимова-Моасе , претендент за вицепрезидент. Председател на комитета е юрист Велислав Величков.

С регистрация към този момент се снабдиха и комитетите, издигащи Луна Йорданова и Иглена Илиева, Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова, Росен Миленов и Иван Иванов .

В конкуренцията се включва и водачът на НФСБ Валери Симеонов, Волен Сидеров от "Атака ", водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов и Александър Томов .

Все още не е прочут претендентът за президент на Движение за права и свободи, както и на Вътрешна македонска революционна организация . Коалицията на Петър Москов и Цветан Цветанов също ще издигне претендент и това ще се случи в границите на тази седмица.

Срокът за съответните имена, издигнати от политически партии е 12 октомври. БЛИЦ напомня, че.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР