В 16:25 часа бул. Христо Ботев“ в Бургас бе огласен

...
В 16:25 часа бул. Христо Ботев“ в Бургас бе огласен
Коментари Харесай

Пожарни сирени огласиха Бургас: Народът изтръпна, всички гледат към 9тия етаж на жилищен блок

В 16:25 часа бул. „ Христо Ботев “ в Бургас бе огласен от сирените на три противопожарни автомобила, пред които се движеше лека кола на „ Гражданска отбрана “. Сигналната уредба на колите отби натовареното придвижване в час пик чак до жк. „ Лазур “.
Репортер на Флагман реагира незабавно, откакто на дежурния телефон бе подаден сигнал, че към жк. „ Лазур “ се движат и патрулни коли на полицията.
Излиза пушек от 9-ия етаж на блок 15 в комплекса, при самия вход на Морската градина. Димът е бил видян от пешеходци, които усетили разнасящата се в близост остра миризма, заради мощния вятър.
Жилищната постройка има 18 етажа. Вратата на жилището, от чиято тераса се разнасяше димът, се оказа заключена и се наложи да се прекара бързата връзка за гасене през прилежащия апартамент. За благополучие се оказа, че горят остарели вехтории на балкона и че навътре в постройката няма огън. Балконът бе препълнен от остарели вестници, буркани, найлонови торбички. Много бързо се разбра, че комшия от горните етажи е захвърлил незагасения си фас, който вятърът е довял на балкона на 9-и етаж.
В тази връзка медията приканва Домсъветите да съблюдават положението на общите елементи, които в доста жилищни здания в Бургас, са превърнати в хранилища и частни пространства за натурии.
Съседи, които нехаят за своята благосъстоятелност, както в тази ситуация с превърнатия в помийна яма балкон, също подлежат на глоба, според Закона за етажната благосъстоятелност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР