В 13:00 ч. започна заседанието на Изпълкома на Българския футболен

...
В 13:00 ч. започна заседанието на Изпълкома на Българския футболен
Коментари Харесай

Боби Михайлов хвърли оставка. Касабов поема БФС временно

В 13:00 ч. стартира съвещанието на Изпълкома на Българския футболен съюз. Пред постройката на БФС има засилено полицейско наличие и две водни оръдия. 

 

" Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на невиждан напън, клюки и експанзия. Въпреки това, изпълнихме огромна част от задачите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният тим не се показа на равнище, както всички искахме. Когато е топка, няма по какъв начин да имаме гаранции за триумф. Всичко от нашия футболен съюз е осъществяване. Ние сме напълно цифровизирани. Именно поради всички старания, които поставяме за по-високо равнище, работим по този начин ”, съобщи Михайлов.

 

Той регистрира, че от 2 години в употреба са въведени 19 терена, а още три следва да бъдат открити до края на годината.

 

“Всички проблеми щяха да се решат, в случай че не бяхме отдушник за родното общество ”, счита още Михайлов.

 

Михайлов най-накрая подаде оставка, след години на апели от страна на футболните среди, недоволни от ръководството на обичания спорт през последните 18 години. Чашата преля поради решението на БФС да реалокира мача сред България и Унгария от София в Пловдив поради желанията на агитките да стачкуват от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със Столична дирекция на вътрешните работи, които отхвърлиха да са казвали, че мачът не може да се организира с аудитория и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше трансферирана и на УЕФА. ФрогНюз към този момент писа, че не е напълно ясно дали точно БФС не са инициирали преместването на мача с подвеждаща информация към Съюза на европейските футболни асоциации. Протестът обаче се състоя. Градусът на напрежението се повиши в допълнение, откакто полицията се опита да разпръсне ентусиастите с водни оръдия. От агитките хвърчаха пластмасови и стъклени бутилки, мятаха се бомбички. Беше запален и бус.

Самият Михайлов отхвърли да подаде оставка директно след събитията. Масово отвращение провокираха реакциите на Българския футболен съюз след мача. На излизане от стадиона тогавашните футболни митове като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително безмълвни. Костадинов сподели междинен пръст. 

 

В спортните среди се спекулира, че правоприемник на Боби Михайлов на шефското място в БФС може да стане Красен Кралев. Въпросът повдига за следващ път юристът по спортно право Георги Градев. Според него има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР