В 11 областни града със сигурност няма да има балотаж,

...
В 11 областни града със сигурност няма да има балотаж,
Коментари Харесай

ГЕРБ печели от раз в 6 области

В 11 регионални града сигурно няма да има балотаж, заяви Нова телевизия, базирайки се на данни на ЦИК.

Между тях са Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Стара Загора, Търговище, Хасково.

На кантар са нещата във Варна.

Междинните резултати сочат, че претендентите на ГЕРБ печелят над 50% в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово и Стара Загора.

Фирмата преброител " Информационно обсужване " разгласява нови данни към 3 часа, заяви БНР. 

В Кюстендил печели Петър Паунов издигнат от коалиция Съюз на демократичните сили, ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, Обединени земеделци

В Монтана също печели кандитатът на коалиция Съюз на демократичните сили, ГЕРБ, ВМРО - Златко Живков.

На този стадий и кандидата на ГЕРБ в Хасково Станислав Дечев събира малко над половината гласове, само че може да се изправи на втори тур против Коста Стоев от Българска социалистическа партия.

В Търговище претендентът на ГЕРБ Дарин Димитров събира малко над 50 %, следван от Хамди Илязов от Движение за права и свободи с 34,2. Там обработените протоколи към 3 часа тази нощ са 29 %.

В Кърджали при една трета обработени протоколи Хасан Азисот Движение за права и свободи получава малко над 60 %, Никола Чанев от ГЕРБ е с 25.85%

В Пловдив на балотаж ще отидат Здравко Димитров от ГЕРБ - 35.68% и Славчо Атанасов Местна коалиция „ НФСБ (ВМРО-БНД) “ със 17.68%.

Една четвърт са обработените протоколи в Плевен. Независимият Георг Спартански води с 39.2 на 100, на балотаж ще се състезава за кметският стол със вторият Мирослав Петров от ГЕРБ. 

В Ловеч балотажът към този момент се обрисува сред ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация - Корнелия Маринова против Виктор Стойчев.

В Благоевград на втори тур отиват Атанас Камбитов от ГЕРБ и самостоятелния Румен Томов, подкрепян от Българска социалистическа партия.

В Пазарджик издигнатият от Новото време Тодор Попов ще се състезава или против Благо Славов, претендент на коалиция БСП , Земеделски национален съюз, Партия на зелените и други обединения, или против претендента на ГЕРБ Иван Панайотов, които са с близки резултати на този стадий.

И в Смолян се обрисува провеждането на втори тур за избор на кмет. При 42 % обработени протоколи в ОИК, претендента на ГЕРБ Николай Мелемов води с малко над 36 %, втори е Стефан Сабрутев от Българска социалистическа партия, който към този момент събира 23.7 на 100

В Ямбол на този стадий води Валентин Ревански от ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ с 39 %, втора е Катя Георгиева от Българска социалистическа партия с 21,91 на 100. 

При обработени една четвърт от протоколите в Хасково, претендентът на ГЕРБ Станислав Дечев води с 52,3 %, втори е Коста Стоев с резултат от 17.7 на 100.

В Силистра при 64-процентна извадка претендента на ГЕРБ Юлиян Найденов получава 46,8 на 100, с втори резултат е Момчил Неков от Българска социалистическа партия - 29,9 %.

За Шумен обработените в ОИК протоколи са 45% и там води претендентът на ГЕРБ Любомир Христов, втори е Венцислав Венков от Българска социалистическа партия, все още разликата сред тях е малко над 10 %.

В Сливен при обработени 21% от протоколите претендента на ГЕРБ Стефан Радев получава съвсем 47 на 100 от гласовете, главният му конкурент е Кольо Милев от Българска социалистическа партия с 23.85 на 100.

Кандидат на Българска социалистическа партия води против тези на ГЕРБ при първия тур в Русе Пенчо Милков с 10% пред Диана Иванова. Там са обработени единствено 15 на 100 от протоколите към 3 часа.

В Разград претендента на БСП Денчо Бояджиев събира над 29%, този на ГЕРБ Валентин Василев съвсем 22 на 100, при 58% обработени протоколи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР