В 10.00 часа на ГКПП Дунав мост“ румънските власти ще

...
В 10.00 часа на ГКПП Дунав мост“ румънските власти ще
Коментари Харесай

Румъния ни предава телефонни измамници

В 10.00 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ румънските управляващи ще предадат на българските правосъдни органи шестимата арестувани в Румъния, упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами. Предстои да им бъдат предявени обвинявания, както и да им бъде наложено задържане до 72 часа.

На 18 април беше разрушена най-голямата до момента група за ало измами. Измамниците са работили в България и Румъния. В хода на следствието бяха претърсени 17 адреса и открити 132 мобилни телефона и 137 сим карти.

Над 25 българи бяха арестувани в интервенцията, която полицията назова „ Ринг Ринг “. Сред тях са 5 лица от България, които са били по този начин наречени „ мулета “, още 6 души в Румъния от най-високото йерархично равнище на групата, в това число и ръководителят, и над 23-ма „ въртачи “, които непрекъснато са набирали разнообразни телефонни номера на територията на България.

Голяма част от арестуваните са български жители от ромски генезис. Тогава от Министерство на вътрешните работи регистрираха, че единствено за миналата година вредите от телефонни измами са над 8 млн. лв..

Румънските управляващи трябваше да приключат процедурата по екстрадиция на арестуваните там с Европейска заповед за арест шестима български жители и да дефинират дата на предаването им на българските правосъдни органи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР