В 03:13 ч., днес (21.01.2022 г.), в гара Илиянци, от

...
В 03:13 ч., днес (21.01.2022 г.), в гара Илиянци, от
Коментари Харесай

Официално становище на БУЛМАРКЕТ относно железопътния инцидент днес

В 03:13 ч., през днешния ден (21.01.2022 г.), в гара Илиянци, от 8-ми коловоз, с постоянен първоначален сигнал, в посока гара Курило потегля празна товарна комбинация с цистерна за солна киселина. В същото време от 9-ти коловоз, без подаден първоначален сигнал, в посока гара Световрачене потегля друга празна товарна комбинация с цистерна за мазут. На стрелка 39 двата локомотива се удрят и дерайлират, като скоростта на придвижване е била към 15 км/ч. Пострадали няма и не е имало заплаха за популацията в региона. Движението на влаковете през гарата не е прекратено.

Една от евентуалните аргументи за случая е неточност във видимостта на единия ватман. И двамата машинисти са с извършени цялостни инструктажи – единият е с над 10 години опит, а другият с над 22. Извършените инспекции за алкохол и неразрешени вещества са посочили негативен резултат. При определяне на неточност по нехайство, предизвикала случая, машинистите ще подлежат на цялостна дисциплинарна и материална отговорност.

Екипите на Булмаркет са на терен и работят за пълноценното изясняване на аргументите за случая. „ Булмаркет Рейл Карго “ обезпечава цялостно подпомагане на самостоятелния „ Национален ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз “ и ще осведоми навреме за развиването на случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР