Уволненият служител от склад на Amazon Крисчън Смолс повдигна обвинение

...
Уволненият служител от склад на Amazon Крисчън Смолс повдигна обвинение
Коментари Харесай

Уволнен служител на Amazon повдигна обвинение заради лоши работни условия

Уволненият чиновник от склад на Amazon Крисчън Смолс повдигна обвиняване против колоса за електронна търговия с изказване, че са нарушени федералните цивилен права както с прекратяването на контракта му, по този начин и с излагането на хиляди служащи на риск по време на пандемията, съобщи CNN.

Делото, заведено в окръжния съд на Съединени американски щати в източния окръг на Ню Йорк, изисква обезщетение за Смолс и повече защитни ограничения за личния състав, който продължава да работи в складовете на фона на влошаващата се здравна рецесия.

Искът е огромна офанзива против Amazon и нейните практики за сигурност в ранните месеци на пандемията, когато се наблюдаваше повишаване на потребителското търсене онлайн, което натовари логистичната мрежа.

По-рано от компанията обявиха, че в обектите си са обезпечили повече дезинфектанти за ръце, внедрили са ежедневни инспекции на температурата и правилото за обществена отдалеченост. От позиция на чиновниците ограниченията не престават да са незадоволителни.

През октомври Amazon удостовери, че близо 20 хиляди служащи са дали позитивни проби.

Смолс бе уволнен по-рано тази година, откакто провежда митинг против неприятните условия пред работното си място – разпределителния център JFK8 в Статън Айлънд.

По-късно един от юристите му съобщи, че обвиняването в обвързвано с расова дискриминация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР