Уволнението на ръководството на Бугларгаз е, защото смятаме, че хората

...
Уволнението на ръководството на Бугларгаз е, защото смятаме, че хората
Коментари Харесай

Петков за уволненото ръководство на Булгаргаз: Предстои повдигане на обвинения

Уволнението на управлението на " Бугларгаз " е, тъй като считаме, че хората там не са си правили работата по верен метод. Това разяснява по време на конференция в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков.

По думите му " част от техните решения са резултирали за високата цена на газа ".

Не можехме да чакаме нито ден и по тази причина тяхното уволняване беше още в петък. Предстои покачване на обвинявания. Ако някой си мисли, че просто може да взема неверни решения откъм националния интерес и да дава сметката на крайните консуматори - това време свърши, безапелационен е министър-председателят.

Приет е Бюджет 2022 година. Това е бюджетът на растежа. Инвестициите от държавния бранш ще бъдат 5,8% от Брутният вътрешен продукт. Дефицитът без ковд ограниченията ще бъде единствено 2,5%, а с коронавирус ограниченията - 4,1%. Дефицитът напълно покрива вложенията. Тази година ще влагаме доста съществено.

За първи път ще има безвъзмездни детски градини и ясли. 70 млн. лв. ще бъдат вложение за създаване на нови детски градини. Няма да има пенсионер през идната година под линията на беднотия, сподели още той.

Проектобюджетът ще бъде препоръчан пред Народното събрание.

Фактурите, които ще се получат през февруари ще включат обезщетенията за декември и януари.

Стартира работна група за финансиране на общините. Докато не почистим публичните поръчки, не можем да кажем, че общините нямат пари за осветяване, разяснява още Петков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР