Увеличението в цената на природния газ през април няма да

...
Увеличението в цената на природния газ през април няма да
Коментари Харесай

КЕВР с ключова новина за газа. Решението

Увеличението в цената на природния газ през април няма да бъде 58%, каквато прогноза направи „ Булгаргаз “. Това подсигурява ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Станислав Тодоров, като се базира на борсовите цени, които през последните дни се успокояват. 

„ Спад в пазарите, както на електричество, по този начин и на газ, реагират под паника на всякаква вест, която се получава от региона на военните дейности. В този смисъл мога да ви подсигурявам, че нарастването няма да бъде в границите на 57%, както е първичното заявление на „ Булгаргаз “. Колко ще бъде, ще стане ясно едвам в последните дни на месец март. Към този миг, в случай че през днешния ден изчислим нарастването, то би трябвало да е към 30% “, съобщи Тодоров.

Министърът на енергетиката Александър Николов удостовери казаното от ръководителя на КЕВР, като добави, че обстановката се следи. Възможно е помощта за битовите консуматори на газ да бъде продължена и за април:

„ Ще се вземе решение към края на месеца за това по какъв начин да наподобява компенсацията и дали тя да бъде продължена и за още един месец напред, защото действителното прекъсване на отоплителния сезон евентуално ще се случи някъде в средата на месеца “.

Заявката на „ Булгаргаз “ за нарастване на цената на природния газ с близо 60 % от април е поради дейностите на бившето управление на сдружението, което е отказало евтината азерска суровина, счита от своя страна министър председателят Кирил Петков.

За обявеното от „ Булгаргаз “ искане за повишаване на газа с 58% през април Петков разгласи, че ще се направи опит още веднъж да получаваме на ниска цена газ от Азербайджан:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР