Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете

...
Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете
Коментари Харесай

Малина Крумова: Социално слабите ще получават субсидирана цена на водата

Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес проектите през 2017 година, утвърдени от КЕВР, в този момент се поправя заложената цена за 2018 година с оглед инфлационния %. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-министърът на районното развиване и благоустройство Малина Крумова.

Специално за Ямбол става въпрос за нов тип услуга, нямаше пречиствателна станция, тази услуга би трябвало да се калкулира в цената, по тази причина е най-високо нарастване там. След започване на работа на станцията, тогава ще стартира и заплащането по новите цени, съобщи Крумова.

Заложено е 20 % увеличение на цената на водата в Ямбол.

Крумова изясни, че няма да се дава европейски средства на неконсолидирани области. Само консолидирани ще се финансират, това е условието на комисията.

Тя бе безапелационна, че не е определящо от коя партия е кметът, а е значимо да се реши казусът с водоснабдяването. Крумова разяснява и подпомагането на най-бедните.

Имаме за първи път ясна тактика за това по какъв начин да се подкрепят най-бедните, с цел да имат достъп до вода. Идеята ни е всички уязвими групи да получават субсидирана цена, да заплащат минимална или никаква цена. Мислим да опростим оптимално подпомагането на обществено слабите, сподели още Малина Крумова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР