Увеличението на пенсиите влиза днес на второ четене в бюджетната

...
Увеличението на пенсиите влиза днес на второ четене в бюджетната
Коментари Харесай

Депутатите се разбързаха с увеличението на пенсиите

Увеличението на пенсиите влиза през днешния ден на второ четене в бюджетната комисия на Народното събрание, излиза наяве от програмата за днешния парламентарен ден.

Депутатите явно са се стреснали от заплахата да оставят възрастните без осъвременяване на приходите им от 1 юли, тъй като до през вчерашния ден желанието беше второто четене да се организира другата седмица. Това означаваше съвсем несъмнено отсрочване на нарастването, тъй като Национален осигурителен институт няма техническа опция да направи калкулации и да приготви заплащането в такива къси периоди.

Днес в бюджетната комисия ще се разискват единствено двата " дребни " бюджета - на държавното публично обезпечаване и на здравната каса. В понеделник сутринта стартира второ разискване на огромния бюджет, без чиято актуализация не могат да се усилят пенсиите.

Както " Сега " писа, в законовия период единствено ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха свои оферти сред първо и второ четене. " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и Демократична България оферират 10% осъвременяване и включване на 60-те лева към размера на пенсиите за трудова активност, в това число и тези на бъдещите пенсионери. ГЕРБ предложи 15% осъвременяване и опазване на 60-те лева като обособена добавка до края на годината. Движение за права и свободи пък желае 14% нарастване, 120 лева добавка за пенсиите под линията на беднотия от 413 лева до края на годината и 60 лева добавка за останалите.

Очаквайте детайлности от съвещанието на комисията в действително време.

 

Какво се случи на първо четене и предложенията на ръководещите:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР