Увеличение на заплащането поне с 50 лева искат членовете на

...
Увеличение на заплащането поне с 50 лева искат членовете на
Коментари Харесай

Членове на мобилни комисии искат повече пари

Увеличение на заплащането най-малко с 50 лв. желаят членовете на мобилните секционни изборни комисии, които ще влизат в домовете на карантинирани жители или в Covid отделенията на лечебните заведения. Това заяви ръководителят на Районната изборна комисия в Русе Милена Хинкова, представена от БНР.

Все още не са попълнени описите с членове на мобилните секционни изборни комисии, които ще се срещат с заболели от коронавирусна зараза хора. Този проблем не съществува в по-малките общини на Русенска област, само че за регионалния център, където са проведени повече преносими секции, има дефицит на хора.

От партиите са изпратили питане до Централната изборна комисия с искане да има нарастване на заплащането им.

„ Става въпрос за тези, които ще обличат костюми и ще вървят при Covid заболели. Предложението е, то излезе от партиите, естествено да има не по-малко от 50 лева нарастване на заплащането. До този миг нямаме отговор “, сподели Милена Хинкова.

Председателката на Районната изборна комисия в Русе посочи, че ще има села, в които карантинирани жители няма да имат право да гласоподават, защото не са образували лист от най-малко 10 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР