Увеличение на тавана на пенсиите от 1 юли ще има,

...
Увеличение на тавана на пенсиите от 1 юли ще има,
Коментари Харесай

Управляващите с отлични новини за пенсиите, каква ще е промяната

Увеличение на тавана на пенсиите от 1 юли ще има, уточняваме с тъкмо какъв брой ще бъде. Ще има и актуализация на пенсиите от 1 юли, заяви пред Българска национална телевизия ръководител на обществената комисия в Народното събрание Искрен Арабаджиев.

По думите му великденските добави по 70 лв. към този момент са получили всички пенсионери, които получават пенсиите си по банков път. " От през вчерашния ден към този момент е допустимо да се изплащат и по пощите, на софтуера му е решен казусът ", сподели Арабаджиев.

Според него може да се понижи Данък добавена стойност на плодовете и зеленчуците и Данък добавена стойност на силата може да се понижи краткотрайно, тъй че крайната цена да падне.

" Ако се наложи таван на редица хранителни артикули без да предложим финансова отплата на търговците и производителите, ще има недостиг на артикули. Ако предложим финансова помощ би трябвало да се види дали няма да усилят маржовете и нормите си на облага ", добави депутатът от " Продължаваме промяната ".

Той добави, че доста мъчно страната може да противодейства на аргументите за инфлацията по отношение на енергийната рецесия - високите цени на газа и на петрола.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР