Увеличение на броя извинени отсъствия по домашни причини заради пандемията

...
Увеличение на броя извинени отсъствия по домашни причини заради пандемията
Коментари Харесай

Искат увеличаване на извинените отсъствия

Увеличение на броя извинени отсъствия по домашни аргументи поради пандемията от ковид предлага  Диян Стаматов - ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България, който е и шеф на столичното 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов ".

„ В Коронавирус обстановката е рационално да се усилят извинените отсъствия на учениците по домашни аргументи и то най-много в начален стадий. Това би облекчило съществено родителите на дребните възпитаници при хрема, леки настинки и едва неразположение “, счита Стаматов. С неговото учебно заведение се оказа, че има възпитаник с позитивна проба за COVID-19, а една паралелка петокласници е под карантина.

 

Според Стаматов декларацията от родител за влошеното положение на детето, изпратена по електронен път, е добра опция за олекотяване на дейностите в един спешен интервал.

„ Днес доста родители работят от домовете си и грижата за децата им е доста по-различна от преди година “, отбелязва Стаматов, представен от Българска телеграфна агенция. Той сподели, че с цел да се случи това, е належащо облекчение на процедурите за отсъствия по домашни аргументи, както и регламентирането им за повече дни - да вземем за пример по 15 дни за година при настоящи 3 дни.

" Вярвам, че родителите са виновни към образованието на децата си и не биха позволили злоупотреби с отсъствието им. Много неща не са същите и няма да бъдат в изключителна обстановка. Трябва да се пазим взаимно ", разяснява Диян Стаматов.

       
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР