Увеличават се количеството и разнообразието на български стоки в големите

...
Увеличават се количеството и разнообразието на български стоки в големите
Коментари Харесай

Пускат все повече български стоки в търговските вериги

Увеличават се количеството и разнообразието на български артикули в огромните търговски вериги у нас.

"Има повече българска продукция на пазара у нас. Тя е в следствие от рецесията, която има и няколко позитивни резултати. Виждаме, че пазарът изпреварва страната и всевъзможни постановления, Българските консуматори последваха апела и на търговците, и на страната, започнаха да купуват повече българска стока и това незабавно се отрази на магазините ", съобщи пред Нова телевизия изпълнителният шеф на Сдружението за съвременна търговия Йордан Матеев.

Според него страната се е оказала в обстановка, в която преди постановлението да влезе в действие, то е почнало да извършва функционалността. Матеев счита, че парадоксалното в тази ситуация, че към този момент има позитивен резултат, тъй като много производители са сключили контракти с търговски вериги.

"Българския консуматор, вследствие на рецесията, стана много по-чувствителен ценово. Той промени фрапантно своето държание. Все повече се купуват артикули, които са на промоция. Вече се пазари в разнообразни часови пояси. В най-натоварения преди часови пояс - след 18 часа, към този момент магазините са съвсем празни. Лоялността към избрани марки понижава. Все по-голямо въздействие върху избора оказва цената ", изясни той.

Според него хората избират да пазарят в околните до тях магазини, а се купува единствено най-необходимото. Покупката на по-луксозни артикули към този момент е лимитирана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР