Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив, включват се

...
Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив, включват се
Коментари Харесай

COVID болница отваря в Пловдив

Увеличават с още 142 Коронавирус леглата в Пловдив, включват се и нови три лечебни заведения - " Тримонциум " с 24 кревати, " Паркхоспитал " с 26 кревати и " Медлайн клиник "

Увеличават се по 10 леглата в лечебните заведения " Каспела ", " Пълмед ", " Еврохоспитал " и с още 16 кревати в Транспортна болница. В УМБАЛ " Пловдив " отделят още 16 стаи за пациенти със признаци, само че към момента непотвърден PCR тест. Това заяви пред публицисти регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Освен това до седмица стартира поетапното превръщане на общинската болница МБАЛ " Св.Мина " в  Коронавирус болница за лекуване на среднотежки случаи на ковид ,като това решение е в съгласие и подкрепено от здравния министър, добави Каназирева.

Лекуваните сега там 23-ма пациенти в кардиологично поделение ще бъдат преместени в другата постройка на лечебното заведение за ул. " Весела ".

Управителят на МБАЛ " Св Мина " проф. Петър Петров съобщи, че част от болничното заведение ще действа за пациенти с към момента непотвърден PCR тест, които по никакъв метод няма да бъдат смесвани с потвърдените Коронавирус пациенти.

По-късно през днешния ден следва среща в личния състав на болничното заведение, с цел да се разбере какъв брой ще останат да работят, както и да се откри каква ще е потребността от медицински експерти, разясни Петров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР