Увеличаващото се производство на електромобили и хибриди ще доведе до

...
Увеличаващото се производство на електромобили и хибриди ще доведе до
Коментари Харесай

Електромобилите ще оставят без работа хиляди хора

Увеличаващото се произвеждане на електрически автомобили и хибриди ще докара до всеобщи уволнения в заводите, където се сглобяват обичайни коли с ДВГ и частите за тях, предизвестява немската Национална платформа за подвижността на бъдещето.

По оценка на организацията към 2030 година единствено в Германия работата си ще изгубят стотици хиляди чиновници, оповестява "Известия ".

В немския град Родинг към този момент е затворил порти заводът Vitesco, където се създават горивни помпи, вследствие на което са били съкратени 540 служащи. Проблемът е, че за направата на коли с ДВГ е нужна доста повече работна ръка, в сравнение с за коли на ток. Експерти считат, че със свиването на класическото автомобилостроене в Германия ще изчезнат 400 000 работни места.

Немското държавно управление към този момент подхваща ограничения за поддръжка на съкратените чиновници. Те ще могат да разчитат на спомагателни помощи, до момента в който си намерят нова работа. Държавата ще заплаща и за и курсове за повишение на квалификацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР