Увеличаването на търговските бариери срещу Китай и други страни през

...
Увеличаването на търговските бариери срещу Китай и други страни през
Коментари Харесай

Страшни думи на Кристалина, какво ни чака

Увеличаването на комерсиалните бариери против Китай и други страни през миналата година може да коства на международната стопанска система 1,4 трилиона $ в допълнение към сериозните вреди, нанесени от войната в Украйна. Това съобщи ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

" Светът ще загуби 1,5% от брутния вътрешен артикул единствено поради разделянето, което може да ни раздели на два търговски блока. Това са 1,4 трилиона $. Това, което се надявам да видя, е известно превръщане на политическите блокажи по отношение на Китай и в международен мащаб ", сподели Кристалина Георгиева пред Стивън Енгъл от Bloomberg Television. 
-->
Георгиева уточни, че най-големият фактор, който пречи на световния напредък, остава войната в Украйна.

МВФ също по този начин предизвести, че инфлацията визира най-силно разрастващите се страни , и прикани централните банкери да продължат битката си за ограничение на растежа на цените и за облекчение на ситуацията, изключително във връзка с разноските за храна.

Кристалина Георгиева съобщи, че държавите в Азия са доста по-добре готови да посрещнат стопански разтърсвания с помощта на забележителните запаси и съдействието в района.

Изчисленията на МВФ демонстрират, че към една трета от международната стопанска система ще има най-малко две поредни тримесечия на стесняване през тази и идната година, а изгубената продукция до 2026 година ще възлезе на 4 трлн. $ .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР