Увеличаването на размера на бъбреците е тревожен симптом за здравословен

...
Увеличаването на размера на бъбреците е тревожен симптом за здравословен
Коментари Харесай

От всичко по много

Увеличаването на размера на бъбреците е обезпокоителен признак за здравословен проблем при хората. BMW обаче мотиви за сходни паники след представянето на автомобила с най-големите „ бъбреци “. Първият „ баварец “ X7 е освен с най-големите „ бъбреци “, само че и най-големият SUV модел в историята на BMW с дължина на каросерията 5,15 м и височина 1,80 м. За европейските стандарти това е същински исполин, само че не и за американците, чийто SUV-ове като Cadillac Escalade и Chevrolet Suburban са с половин метър по-дълги.

 54-3-6kol

Новото BMW X7 разполага с междуосие 3,10 м и предлага серийно места за 7 пасажери. По предпочитание на купувача вторият ред може да се поръча с две самостоятелни удобни седалки и тогава на борда ще пътуват най-вече 6 души. Двамата пасажери на третия ред разполагат с пълноценни места с подлакътници, поставки за чаши и USB интерфейс. Всички седалки в кабината разполагат с електрически настройки на позицията с натискане на бутон. Обемът на багажника варира от 326 л до 2120 л според от конфигурацията на седалките. Достъпът до товарния отсек става двойно отваряща се електрическа врата. Благодарение на серийното въздушно окачване товарният борд може да бъде свален по-ниско при товарене и разтоварване.

 54-5-6kol

Интериорното обзавеждане е на топниво. Серийното съоръжение включва кожена тапицерия, четиризонов климатроник, троен панорамен стъклен покрив и ефектно вътрешно осветяване. Опционално могат да се поръчат петзонов климатроник, напълно панорамен стъклен покрив с LED светлинки вид „ звездно небе “, ръчно направени кристални орнаменти за уредите за ръководство, аудио Bowers&Wilkins Diamond и развлекателна система за задните места.

 54-4-6kol

Предните седалки са оборудвани с поставки за чаши с функционалност за стопляне и изстудяване. Пътуващите на третия ред седалки няма да се усещат подценени, защото от позицията си имат опция да ръководят затъмняването на стъкления покрив и петзоновия климатроник. Всички пасажери могат да си избират сред 6 цвята на амбиентното осветяване и 8 аромата на ободряване на въздуха в купето.

 p90326018_highres_the-first-ever-bmw-x

Серийно автомобилът е оборудван с LED фарове, а опционално се оферират лазерни дълги светлини. Те имат обсег до 600 метра и се разпознават по сините Х-образни детайли във фаровете. Големите задни LED светлини са разделенина две елементи от капака на багажника, като акцентират широчината и мощния контур на автомобила. Каросерията е покрита щедро с ослепителен хром, който кореспондира с красивите джанти, чийто размер варира от 20 до 22 инча.

 p90326036_highres_the-first-ever-bmw-x

Пазарен старт с 3-литрови мотори

При въвеждането на европейския пазар BMW X7 ще се предлага с редови 6-цилиндрови трилитрови мотори – един бензинов и два дизелови. Бензиновата моторизация xDrive 40i има мощ 340 к.с. и въртящ миг 450 Nm, форсира за 6,1 сек до 100 км/ч и развива 245 км/ч, като междинният разход на гориво е диапазона 8,7 – 9,0 л. Извън Европа ще се продава и по-голям бензинов 4,4-литров V8 мотор xDrive 50i с мощ 462 к.с. и 620 Nm. Дизеловите модели са xDrive 30d и xDrive M50d – надлежно с мощ 265 и 400 к.с. и въртящ миг 620 и 760 Nm.

 54-1-6kol

Всички мотори са свързани с 8-степенна автоматизирана трансмисия със специфични настройки за по-плавна и ефикасна работа, изключително на високи предавки при по-ниски обороти. С избора на режим на придвижване лидерът може да трансформира държанието освен на скоростната кутия, само че и на целия автомобил – кормилна система, окачване, сърдечност на газта и други Задвижването е на четирите колела с изменчиво систематизиране на въртящия миг съгласно изискванията и сцеплението. Моделът xDrive M50d, който е с четири турбокомпресора, разполага серийно с блокаж на задния диференциал.

 p90326039_highres_the-first-ever-bmw-x

Въздушно окачване и 4 завиващи колела

Серийното въздушно окачване на BMW X7 с електронно управляеми амортисьори дава опция да се трансформира височината на автомобила с 8 см. Окачването на всяко колело се командва самостоятелно, тъй че да се балансират разнообразни натоварвания. Със системите за надзор на ходовата част се реализира по-висок комфорт на хубави пътища и по-добра проходимост отвън тях. Чрез спомагателен офроуд пакет лидерът избира режим на настройките за друг вид настилка – пясък, трошляк, скали и сняг. При бързо шофиране наклоняването в завои се обезврежда от система за дейна стабилизация на купето. Когато скоростта надвиши 138 км/ч в състезателен режим, каросерията се снижава с 2 см по-ниско до асфалта за по-добра аеродинамика.

 p90326038_highres_the-first-ever-bmw-x

Големият „ баварец “ се оправя ловко със завоите и маневрите в лимитирани пространства с помощта на интегралната кормилна система с интензивно завиващи задни колела. При работата си с многочислените системи на борда лидерът е улеснен от „ образован персонален помощник “, който схваща гласови команди и запаметява желанията на водача. Серийно кокпитът е оборудван с 12,3-инчов дигитален инструментален уред на таблото. Също серийно различен екран със същия размер е конфигуриран на конзолата за работа с инфо-развлекателните системи.

 p90326013_highres_the-first-ever-bmw-x

Електрониката на BMW X7 разрешава полуавтономно придвижване. Автомобилът сменя лентата автоматизирано при подаване на мигач, понижава скоростта в тапи и стопира при нужда, след което потегля още веднъж, поддържа определената лента и завива в нея. Паркирането на този „ исполин “ също е улеснено с асистираща система, която разрешава самостоятелно придвижване до 50 м на заден ход, като датчиците наблюдават за напречен трафик и трудности.

 p90326042_highres_the-first-ever-bmw-x
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР