Увеличаване на основните заплати, поискаха служители на РЗОК в Русе,

...
Увеличаване на основните заплати, поискаха служители на РЗОК в Русе,
Коментари Харесай

Здравната каса в Русе на протест

Увеличаване на главните заплати, желаеха чиновници на РЗОК в Русе , които излязоха на едночасова предупредителна стачка. Те упорстват и за обезпечаване на най-малко 200 щатни бройки за вдишване на нови действия в НЗОК от министерството на труда и обществената политика.

По калкулации на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа " е належащо бъдат обезпечени средства в размер на 10 милиона лв. , които да бъдат заложени в Закона за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година

В РЗОК – Русе работят 54 чиновници , като значително от тях са специалисти с дълготраен опит, а междинната брутна заплата е към 1000-1200 лв..

По думите им, за тях е обидно да им се изяснява, че с цел да получат нарастване на заплатите си, би трябвало да се направи преструктуриране . Това за тях е недопустимо, защото и до момента те постоянно работят изключително , а от първи юли поемат и нови действия от министерството на труда и обществената политика.

Затова упорстват и за увеличение на щата с най-малко 200 бройки. Служителите от здравната каса са подготвени да отстояват до край настояванията си, като в случай че не бъдат чути, ще преустановят заплащанията към договорните сътрудници на НЗОК, което може да се случи още през този месец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР