Увеличава се опасността Израел да избира Кнесет (парламент) за трети

...
Увеличава се опасността Израел да избира Кнесет (парламент) за трети
Коментари Харесай

Израел е пред трети предсрочен вот за 2019 г.?

Увеличава се заплахата Израел да избира Кнесет (парламент) за трети път през тази година, допускат локални медии.

Шансовете са нарастнали откакто водачът на партията "Синьо и бяло " Бени Ганц не се е отзовал на покана да се срещне през днешния ден с премиера и лидера на групировката "Ликуд " Бенямин Нетаняху. Официалната причина за несъстоялите си договаряния е била визитата за Ганц в Лондон. Бившият почитан боен е отбелязвал Рош Хашана (еврейската Нова година) в английската столица.

От партията на Ганц са показали, че виновникът за неуспеха на опита за сформиране на държавно управление е бил министър-председателят. Според представител на "Синьо и бяло " Нетаняху е бил осведомен авансово за визитата на Ганц в Обединеното кралство.

"Ние сме потресени. Защо Ганц бойкотира съставянето на държавно управление – нещо, което желае болшинството от нашите съграждани? ", са показали от "Ликуд ". От партията на премиера обаче не са споделили изрично дали Нетаняху ще върне мандата за образуване на кабинет на президента Реувен Ривлин, написа в. Аарец.

Да напомним, жителите на еврейската страна са дали своят вот за Кнесет на 9 април и 17 септември 2019 година При двата вота нито една от партиите не е получила нужните 61 от 120-те места в органа на законодателната власт. Преговорите за коалиция също не са дали резултат.

Междувременно израелското издание "Едиот ахронот " е разгласил социологическо проучване за настройките на жителите към изборите. Огромна част от интервюираните (61 процента) са били изрично срещу през тази година има трети избор за Кнесет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР